A DAY IN THE MUSEUM

IMG_4207

Afgelopen donderdag hadden we een activiteitendag op school. In de onderbouw betekent dat een dagje zwemmen, schaatsen of discobowlen. In de vierde klas ga je naar een museum. Klein verschil, maar hé, we waren er toch een dagje uit. En we gingen met de bus, wat sowieso altijd leuk is. Picture this: een bus vol met kinderen die helemaal hyper zijn omdat ze snoep hebben gegeten bij wijze van ontbijt. Dance knalt door meegnomen boxjes, de bus schudt lichtjes heen en weer. En dan is het pas tien uur ’s ochtends. Juist.

De Pont in Tilburg was de bestemming, een museum voor moderne kunst. Nu vind ik dat, in tegenstelling tot menig vierdeklasser, wél best interessant. Zeker omdat er een fotografietentoonstelling te zien was die ik graag wilde zien. Hierboven zie je een deel van Thousands, een werk waarvoor een fotograaf zijn leven vastlegde in duizend polaroids. Nu kan je je waarschijnlijk wel voorstellen waarom ik dat interessant vind – zelf heb ik een soortgelijk project gedaan. Het feit dat het allemaal polaroids waren, maakte het extra indrukwekkend. Van elke foto was er maar één, er was geen sprake van digitale bewerking. Eigenlijk een soort voorloper van Instagram, bedacht ik me toen ik langs al die foto’s liep. De opstelling maakte het nog extra speciaal: de foto’s hingen in een opeenvolging van kleine ruimtes, en bij elk hoekje dat je omsloeg liep de tijdlijn weer een stukje verder.

IMG_4215

Ik denk dat de kunstenaar Mark heet…?

IMG_4217

Een space-auto’tje

IMG_4218

IMG_4206De dag begon trouwens niet bij De Pont, maar bij mijn CKV lerares thuis. Ja, dat vond ik zelf ook wel bijzonder. We deden een opdracht over geënsceneerde fotografie. Behoorlijk hilarisch. Het werd een extreme verkleedpartij – van ABBA leggings tot bloemetjesjurken en van bontjassen tot satijnen badjassen (soms in combinatie). De opdracht was om twee thema’s te kiezen, en hierbij een geënsceneerde foto te bedenken, compleet met kleding en attributen. V4 ging er helemaal voor, no shame. Aan het einde van deze ochtend kregen we allemaal een gele sticker, om er iets leuks van te maken en vervolgens op de muur te plakken en een herinnering achter te laten aan een hele gezellige dag.

Tijdens dit soort dagen merk ik steeds beter dat we nu in clusters les krijgen in plaats van in vaste klassen. Er is namelijk sprake van ‘V4’ in plaats van ‘klas zus en zo’. Je leert mensen weer op een andere manier kennen, sommigen spreek je voor het eerst pas echt goed. Ik denk dat er een steeds hechtere groep gaat ontstaan, tijdens deze drie jaren. En zeker met een reisje naar Londen in het vooruitzicht is dat heel leuk.

2 gedachten over “A DAY IN THE MUSEUM”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.