Over de blog

20200415_141336_0001

(Een klein stukje geschiedenis.)

Al sinds ik kan schrijven, is dat wat ik doe. Eerst schreef ik dagboeken vol kleine geheimen, al snel volgden verhalen voor de rest van de wereld. Ik schreef over broodroosters, roze luchten, een kapotte fiets, de zon. Ik schreef over de tijd, over gelukkig en ongelukkig zijn. Ik schreef over missen, je thuis voelen, over de rode kringeltjes onder onbekende woorden.

In 2012 startte ik een blog voor een fotoproject. Al snel werd dit een verzameling van al mijn verhalen, fotoseries, video’s en illustraties. In 2020 heb ik de focus wat verlegd: nog steeds deel ik hier persoonlijke stukken, maar daarnaast ben ik ook over kunst gaan schrijven. Het duurde even voor ik dat durfde: iets vinden van Kunst, op Het Internet. Maar ik geloof in de kracht van kunst, en in de kracht van verhalen, dus wilde ik ze graag combineren.

(Verder geloof ik ook in de kracht van de Oxford komma, maar dat terzijde.)

Kunst kan je laten zien en je gezien laten voelen. Je kan kunst gebruiken om je te uiten, kunst kan je ontroeren. Kunst kan je wat leren over de wereld – kunst is politiek, economie, globalisering, geschiedenis. Kunst vertelt je wat de wereld toelaat, toejuicht of juist bekritiseert. Tot kunst mag je je kritisch verhouden, om te ontdekken wat je eigenlijk vindt.

En daar mag ik dan weer over schrijven – over het leven vol kunst.

En over de kunst van het leven: je vindt hier ook verhalen over reizen, student zijn, identiteit, feminisme en andere zaken.

Op deze pagina vind je nog wat meer over mij.

Zin om meerdere verhalen uit één reeks te lezen? Hier heb ik ze voor je verzameld.

Mocht je een idee, opmerking of vraag hebben, dan kan je die hier achterlaten.