LISSABON DAY #2

Keeping it short wat betreft een intro, ik heb namelijk heel veel foto’s die ik wil laten zien! En als ik dan hierboven ook nog een heel end weg ga kletsen wordt het wel een erg lang verhaal.
IMG_7593

Een mooie begin van de ochtend in het prachtige trappenhuis van het hotel waar we verblijven. De trappen zelf zijn helemaal van marmer, en al heel oud – te merken aan het feit dat hij hartstikke scheef is door slijtage.

IMG_7610 IMG_7615 IMG_7623

Voordat ik toch rond de 23e verdieping aan een touwtje zou gaan bungelen… Nou ja, heb je in ieder geval geen suf baantje.

IMG_7626

Weerspiegelingen. Deze foto maakte ik vanuit een bus. We hadden besloten om, lekker toeristisch, een tour door de stad te maken. Dat is een goede manier om veel te zien als je niet zo veel tijd hebt, je krijgt al snel een indruk van een stad. Klein nadeel: die bussen stoppen niet als je even een foto wilt maken. Dit kan vervelend zijn (wanneer je, net als je je camera gereed hebt, aan je onderwerp voorbij rijdt), maar het is ook wel weer een uitdaging.

IMG_7628 IMG_7631 IMG_7648

De trammetjes die overal in Lissabon rijden. Of ja, overal… In bepaalde (vaak ietwat vervallen) buurtjes zie je soms  sporadisch nog een stuk rails liggen. Van een vaste verbinding is dan geen sprake meer, lijkt me.

IMG_7655 IMG_7659

Chillend standbeeld

IMG_7673

Brug in Lissabon, gemaakt door dezelfde mensen die ook de brug in San Francisco bouwden. (Wat ook wel te zien is, zelfs de rode kleur is hetzelfde.) En net zoals in SF vaak het geval is, stond hij in de mist.

IMG_7686 IMG_7694

Uitzicht over Lissabon vanaf het monument voor de Portugese ontdekkingsreizigers.

IMG_7698

Klein haventje van bovenaf

IMG_7701

En het plein voor het monument. Je kan het niet zo goed zien, maar in het midden, waar al die mensen staan, is de wereld afgebeeld, met daarbij alle ontdekte plaatsen en bijbehorende tijden.

IMG_7702IMG_7705

Met Mart boven op het monument

IMG_7753

We bezochten een kerk, maar niet zomaar één. Je kan er naar binnen, maar toch ook weer niet… Want eenmaal binnen sta je nog steeds buiten! Jaren geleden is er brand uitgebroken in de kerk, waarna het dak is ingestort. Er is toen besloten om de puinresten weg te halen, maar de rest (muren en bogen), zijn blijven staan. Een soort openluchtkerk dus, inclusief kleine grasmatjes op de oude kerkvloer.

IMG_7746

IMG_7766IMG_7758

Vervolgens namen we de trap naar…

IMG_7764

Nog een uitzichtpunt! Hier nam ik vele foto’s voor een klein serietje waar ik hier in Lissabon mee bezig ben, die zien jullie snel!

IMG_7777IMG_7774IMG_7716

We bezochten nog een kerk…

IMG_7723

…dit keer één met een dak

IMG_7715IMG_7787

En we struinden nog wat door de kleine straatjes van Lissabon

IMG_7783 IMG_7780

Ik voel een overeenkomst tussen mij en de bewoner van dit huis. En dat baseer ik op de hoeveelheid zwarte was die er buiten hangt.

IMG_7794 IMG_7796

En nog een keer de tram! Nu gingen we er zelf mee naar beneden. Leuk detail: toen ik een foto van de voorkant maakte, checkte de conducteur nog snel even zijn kapsel. Als je haar maar goed zit!

IMG_7798

IMG_7799

 

Dat was het, hope you liked it!

Een gedachte over “LISSABON DAY #2”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.