LISSABON DAY #1

IMG_7548

Vandaag was het zover: Lissabon dag 1! Moesten we er wel eerst naartoe, natuurlijk. Op Schiphol aten we wat en haalde ik een Frappucinno bij Starbucks. Ze moeten daar echt een kindermaatje gaan invoeren, zelfs die kleine bekers vind ik veels te groot. Vervolgens gingen we door de douane. Self-service is dat voortaan. ‘Maar, dat heeft toch helemaal geen zin?’ Dat zou je zeggen inderdaad, maar hé, er zal toch wel iemand over nagedacht hebben. Ik legde mijn paspoort op een schermpje, lachte even naar een digitaal handje dat naar je zwaait vanaf een lcd-scherm. Er werd een foto van me gemaakt…. En toen gebeurde er niks. ‘Moet je soms terugzwaaien of zo?’ Nee, voor minderjarigen werkte het nog niet, dus kwam er nog een echte douanebeambte aan te pas.

Rond half één steeg ik op vanaf Schiphol. Drie uurtjes later landde ik op het vliegveld van Lissabon. Ondanks het feit dat ik al best vaak gevlogen heb, blijf ik me erover verbazen: na drie uur in een vliegtuig stap je een hele andere wereld binnen. En nu valt het bij Lissabon natuurlijk nog wel mee – het is gewoon een Europees land. Maar toch anders.

Ten eerste het weer natuurlijk. Lieve zon, ik heb je gemist! Zonder jas, sjaal of paraplu op het terras zitten, in Lissabon kan het gewoon. Heerlijk. De lucht was continu strakblauw en de zon scheen op de gekleurde gebouwen. Deze zorgen mede voor de superleuke sfeer die hier in Lissabon heerst. Een oude, statige stad is het, als je het mij vraagt. Lange straten vol met hoge bomen en prachtige huizen, pleinen met standbeelden en mozaïeken straten. Af en toe komt er een tram voorbij geklingeld.

We spotten een hoop studenten. Ik denk dat er ook hier een soort ontgroening plaatsvindt momenteel. De newbies allemaal gekleed in gele shirtjes, de ouderejaars in zwarte capes. Dat dragen hier alle studenten, aldus de taxichauffeur die ons de stad in reedt. Zijn die gewaden misschien het ‘jasje dasje’ van Lissabon? Ze deden mij stiekem een beetje aan Harry Potter denken…

Een echte planning was er vandaag nog niet. We hebben vooral veel gelopen – en dan maar kijken waar je uitkomt. En ik heb veel foto’s gemaakt! Heerlijk om daar weer tijd voor te hebben. Hieronder kan je ze zien!

IMG_7526 IMG_7532 IMG_7536 IMG_7539 IMG_7548 IMG_7550 IMG_7551 IMG_7557 IMG_7572 IMG_7577

2 gedachten over “LISSABON DAY #1”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.