USA 2013: MIAMI

USA 2013 Miami

#45 was de laatste ‘Day of Summer’ in Miami, dus is het weer tijd voor een verslagje! Zo veel foto’s heb ik niet gemaakt eigenlijk. Ik denk door het feit dat we vooral veel op het strand gelegen hebben… Ook niet verkeerd!


IMG_6840

Om te beginnen, een foto uit Washington. Best onlogisch als je kijkt naar de titel van deze blogpost, maar ik wilde ‘m jullie niet onthouden. Want hoe schattig zijn deze baby eendjes?

IMG_7224

Dan een iets minder schattige vogel, deze papegaai was een soort huisdier van het hotel waar we sliepen in Miami. Er stond een bordje bij de paal waar hij op zat.

‘We pick and we bite, rings and fingers are our favorite delight.’

Niet zo schattig dus. Deze papegaai had ook nog een blauw vriendje, trouwens.

IMG_6855

Een uitkijkje vanaf de boardwalk op zee. Langs een heel groot stuk van het strand liep zo’n houten steiger, waar mensen liepen, fietsten en aan het joggen waren. Man, alleen bij de gedachte al kreeg ik het warm. Ik had me wel voorgenomen om ’s ochtends eens te gaan lopen, voordat het heet zou worden, maar wanneer dan om half acht de wekker ging kon ik me er niet toe zetten. Me er schuldig over voelen deed ik overigens ook niet, het is tenslotte wel vakantie.

IMG_3079

Boven deze blog staat wel ‘Miami’, eigenlijk verbleven we op Miami Beach, een apart stukje eiland vlakbij. Het was er heerlijk weer: onbewolkt, warm en droog. We zijn met de auto een keer naar Miami gereden (ik denk een kwartiertje rijden), en het weer was daar plots zo anders! Op bovenstaande foto kan je het wel goed zien.

IMG_6875

Nog een foto op Ocean Drive, dit was een beetje het uitgaansgedeelte van Miami Beach.

IMG_3084

De volgende dag liepen we de straat op en stond er opeens dit busje op op vijf meter afstand. CSI Miami! Maar dan for real. Ze waren daar niet toevallig even pauze aan het houden of zo, er hingen namelijk ook allemaal van die gele linten om de straat af te zetten. Geen lijken afgedekt met plastic zakken, gelukkig, dat dan weer niet.

IMG_6916

Close-up van de oldtimer die ik fotografeerde

IMG_6939 IMG_6940

Aan sommige gebouwen hingen nog van die mooie ouderwetse letters in art-deco stijl

IMG_6946

De volgende dag: regen! We zaten in de auto op weg naar de Everglades, een natuurgebied vlakbij. Toen begon het opeens heel hard te plenzen en hebben we het maar afgeblazen, misschien gaan we het deze week nog doen.

IMG_6957 IMG_6959

 

Een foto van crappy kwaliteit om mee te eindigen. Ik heb twee lenzen meegenomen hier naartoe: een 17-55 en een 75-300. Die laatste neem ik bijna altijd mee in mijn tas – behoorlijk zwaar en meestal vergeet ik hem te gebruiken. Nu zag ik eens iets waarvoor ik hem nodig had, dacht ik eraan om hem te pakken… en toen had ik hem in het hotel gelaten. Argh! Dan maar zo ver mogelijk zoomen en uitsnijden…

Dit waren de Miami foto’s. De volgende (en laatste) bestemming: The Keys!

2 gedachten over “USA 2013: MIAMI”

    1. Dankjewel (: Haha, dat heb ik eigenlijk nog nooit gekeken. Maar na even googelen: ook in Miami! Maar er waren geen cameraploegen bij, dus het was denk ik the real deal, haha.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.