USA 2013: WASHINGTON

USA 2013 Washington

 

Stad nummer twee in mijn trip langs de Oost-kust: Washington. Hier is weer een overzicht met alle foto’s die ik gemaakt heb, met daarbij een soort verslagje. Veel plezier met kijken!

 

 

IMG_2448

Het Witte Huis, daar moesten we natuurlijk even een bezoekje aan brengen. Wat ons opviel was de enorme hoeveelheid beveiligingscamera’s die er omheen hingen. Echt niet normaal. In alle lantaarnpalen zaten er al twee geïntegreerd (niet één per lantaarnpaal, nee, twéé. Op zo’n tien centimeter van elkaar af, dus ik zag er het nut niet helemaal van in). Daarnaast waren er nog verscheidene ‘hutjes’ op daken van gebouwen en natuurlijk de zichtbare beveiliging in de vorm van bewaking en politie.

IMG_2454

Deze foto is niet per se interessant, maar ik wilde hem toch even laten zien – snappen jullie nu wat ik bedoel met gestofzuigde stoepen?

IMG_2464

Ik vond Washington opvallend groen voor een stad. Er waren niet alleen veel bomen en grasvelden – overal waar je keek waren bloemperken hangplanten en struiken in bloei.

IMG_2466

Groen, groen, groen

IMG_2495

Veel bloemetjes dus!

IMG_2488

 

En deze waren er ook veel: squirrels! Qua uiterlijk lijken ze op de Nederlandse eekhoorns, maar qua karakter (in hoeverre je kan zeggen dat een eekhoorn dat heeft, natuurlijk…) totaal niet. Eerst wilde ik het omschrijven als ‘tam’. Ze komen namelijk gerust heel dichtbij. Maar volgens mij kunnen ze ook behoorlijk vals zijn en zelfs bijten. Noem me een watje, maar toen hij steeds maar dichterbij kwam ben ik toch maar doorgelopen. Vervolgens ging hij terug naar het gras en huppelde weg (not joking, het was echt een soort huppeltje, te schattig).

IMG_2502

Dit was in het Smithsonian Air & Space museum. Midden in Washington ligt een heel lang grasveld, The Mall, met daaromheen zo’n twintig musea. Deze zijn ooit opgericht door meneer Smithsonian, daarom heten ook alle musea zo.

IMG_6801

Op woensdag bezochten we het Capitool.

IMG_6803IMG_6804

Deze ster geeft het centrum van het Capitool én het centrum van Washington D.C. aan.IMG_6815

Het prachtige plafond

IMG_6818

En de details aan de zijkant

IMG_6830

Zoals ik al eerder vertelde, staan er overal standbeelden. Elke staat heeft twee standbeelden in het Capitool staan die hen vertegenwoordigen. Indien gewenst mogen de standbeelden worden ingeruild voor anderen.

IMG_6831

 

En ten slotte een ander mooi plafond in het Capitoolgebouw.

Dit waren de Washington foto’s!

Een gedachte over “USA 2013: WASHINGTON”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.