USA 2013: NEW YORK

USA 2013 NYC

Jullie zien hier dagelijks één foto van mij vanwege 100 Days of Summer. Maar nu ik in Amerika ben, maak ik natuurlijk meer dan één foto per dag. Er zijn hier zo veel mooie, opvallende en fotogenieke dingen te zien. Het leek me leuk om al die andere foto’s ook met jullie te delen. Het leek me wel handig om het per stad te doen. Hier zijn dus de foto’s van New York. Het is tevens een soort dagboekje geworden van alle dingen die we hier gedaan hebben. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

IMG_2062

Grand Central. Dit lag vlakbij het hotel waar we sliepen. Na aankomst waren we redelijk ‘pooped’, zoals wij dat thuis wel eens noemen. (Ik kan me voorstellen dat je dat raar vind… Maar het is echt een uitdrukking, ik heb het opgezocht!) Toch besloten we om nog een stukje te gaan lopen en een kijkje te nemen in Grand Central, het grote station midden in New York.

IMG_2071

Ik bleef maar kijken naar die prachtige weerspiegelingen. Vooral wanneer het een oud en nieuw gebouw betreft vind ik dit zo mooi!

IMG_2106

Woensdag: drukte op de vroege morgen bij het 9/11 monument

IMG_2094

Alle namen van de slachtoffers. Ik vond het best schokkend. Je hoort natuurlijk van alles op die documentaires op televisie, maar wanneer je al die afzonderlijke namen ziet, doet dat mij veel meer dan een getal. 
IMG_2110

Random hoogwerker

IMG_2128

Groen op een gebouw

IMG_2154

Onze sightseeing bus reed over Times Square. Het was zo’n bus met een open dak, dat was wel heel lekker in die hitte daar! Ik moest natuurlijk weer even gevaarlijk doen door op mijn stoeltje te gaan staan. Ik wilde de bus zelf absoluut niet op de foto hebben. We stonden eventjes stil, dus het kon wel. Maar toch… ‘Milou, kom nu maar weer naar beneden!’

IMG_2167

Een flinke hoosbui! Een deel ervan zaten we lekker te lunchen, maar we hebben toch nog wel een halfuur moeten wachten tot het voorbij was…

IMG_2189

…en die tijd vulde ik natuurlijk op met foto’s maken! We probeerden een taxi te krijgen, maar als het zo regent, wil half New York natuurlijk een taxi. Dus dat duurde wel even.

IMG_2253

Vrijdag: Statue of Liberty vanuit de helicopter. We zijn niet op het eiland zelf geweest, die vrijdag was het namelijk voor het eerst weer open na die storm van laatst. Extreme drukte dus. We bekeken het standbeeld vanuit de lucht, dat was ook heel leuk!

IMG_2255

IMG_2265

IMG_2274

IMG_2284

De stad + Central Park. Zo kan je pas echt goed zien hoe groot dat wel niet is.

IMG_2300

Het helicopter dashboard. Ik zat dus de piloot, en het maken van deze foto lukte niet zo snel. Ik hing denk ik wel een minuut met mijn camera voor mijn dashboard. Ik hoorde die man echt denken: wat is zij nou weer aan het doen?

IMG_2328

Zaterdag, de laatste volle dag in New York. We ontbeten tegenover Grand Central.

IMG_2334

En gingen vervolgens naar het MoMa, Museum of Modern Arts.

IMG_2339

IMG_2346

Iets drinken op de vijfde verdieping. Bijzonder, zo’n mooie binnentuin midden in de stad.

IMG_2347

Taxi-view. Ik zit altijd in het midden op de achterbank. Het kleinste plekje, maar wel het leukste uitzicht!

IMG_2378

’s Avonds na het eten met mama nog even naar Times Square

IMG_2395

Times Square

IMG_2421

Een blij meneertje in zijn snoep/drinken/kranten/tijdschriften/alles kraam

IMG_2423

Stars & Stripes (& een taxi)

IMG_2431

Wat er zich boven mij bevond

Dit waren de New York foto’s. Next up: Washington!

5 gedachten over “USA 2013: NEW YORK”

  1. dit wordt weer een prachtige reportage en nog met veel mooie dagen in t vooruitzicht!
    groeten aan mart en je ouders

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.