#140 SOUVENIRS

IMG_1651

Er zijn dingen die je vaak aantreft op het toilet bij mensen thuis. Naast de pot zelf, bedoel ik dan. Een verjaardagskalender, een boekje met kruiswoordpuzzels of een scheurkalender van Fokke en Sukke/de Playboy/de Dalai Lama. (Die laatste bestaat echt. Zoek maar op.) Wanneer je bij mij thuis je behoefte doet, kom je iets heel anders tegen: een muur vol souvenirtjes.

Deze verzameling gaat al lang terug, maar sinds een paar jaar gaat het hard. Wanneer ik met mijn familie op vakantie ben, zijn er meestal niet zo veel verplichtingen, maar er is één ding dat gedaan moet worden: het zoeken naar een souvenir. De sport is om een zo kitcherig mogelijk exemplaar te vinden – zoals je ziet zijn sneeuwbolletjes favoriet. Verder moet hij aan bepaalde eisen voldoen wat betreft omvang: hoe kleiner, hoe beter. Want kleine dingen zijn nou eenmaal leuk en het scheelt weer ruimte in je koffer. Bovendien past het anders allemaal niet meer op het toilet, wat zou betekenen dat we onze collectie ergens anders in huis zouden moeten uitstallen. Ik ben zeker fan van onze verzameling, maar ik denk dat we dat niet moeten willen.

Een gedachte over “#140 SOUVENIRS”

  1. […] De mist maakte plaats voor regen en de fabriek van Schindler bleek gesloten, waardoor er een gat in het programma was. We konden terug naar het hostel of nog even zelfstandig de stad in. Die keuze was niet erg lastig, zeker niet nadat iemand het woord ‘Sephora’ had laten vallen. Ook wilde ik nog een lelijke souvenir inslaan voor bij de verzameling. […]

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.