#88 MAC OVER

IMG_9876

Voor mijn verjaardag kreeg ik van vriendin Carmen een verassing. Het zou in Amsterdam plaatsvinden en zou een hele dag duren. Verder wist ik niets. De datum naderde en steeds meer mensen leken wél te weten wat er ging gebeuren. Vandaag was het dan eindelijk zover: op naar Amsterdam. Stiekem had ik natuurlijk wel wat dingen in gedachten, en toen we een zijstraatje insloegen dat ik maar al te goed kende, wist ik het zeker: we gingen naar MAC!  Voor de mensen die het verschil tussen oogschaduw en lipgloss niet kunnen en/of willen zien (en sowieso voor alle mannen), zal ik even uitleggen wat dat betekent. MAC is een make-upmerk, met een winkel in Amsterdam. Je kan er hele fijne make-upjes bekijken, uitproberen en natuurlijk kopen. Daarnaast worden er ook lessen gegeven. Carmen en ik mogen onszelf met recht ‘make-uptut’ noemen. Zo’n les was dus een geweldig verjaardagscadeau.

Een lief meisje nam ons via drie steile trappen mee naar een ruimte boven de winkel, met daarin spiegels en stoelen. Maar wat vooral de aandacht trok: een hele wand gevuld met make-up. ‘Ik had daar makkelijk een hele dag door kunnen brengen,’ zei ik naderhand tegen mijn moeder. ‘En dan?’ vroeg ze. ‘Alles uitproberen!’ riepen Carmen en ik precies tegelijkertijd.

De mensen die bij MAC werken zijn allemaal professionele visagisten. Zo ook het meisje dat ons les ging geven. Ze was zelf prachtig opgemaakt, met felle paarse oogschaduw. Net iets te heftig voor naar school, maar wel heel mooi. Carmen en ik hielden het liever iets natuurlijker en dat vond ze ook prima. We vingen een boel fijne trucjes op, kletsten met elkaar en gingen zelf aan de slag. Het resultaat was zeker anders dan hoe ik normaal mijn make-up doe, maar daar ging het juist ook om vandaag: nieuwe dingen leren.

Beneden in de winkel mochten we een paar producten uitzoeken die we daarvoor hadden gebruikt. Moeilijk, moeilijk want alles was natuurlijk mooi. Helemaal blij en met een fijn tasje liepen we de winkel weer uit. We aten het eerste ijsje van het jaar en gingen vervolgens met de tram naar de auto. Dit verliep niet helemaal soepel. Iets met trams die vertrekken als nog niet iedereen erin zit en een conducteur die riep: ‘Ja, daar is ze hoor!’ Maar we kwamen er wel.

4 gedachten over “#88 MAC OVER”

  1. Wat een ontzettend leuk en lief verjaardagscadeautje zeg! Goed over nagedacht :) Ik hoop dat je genoten hebt maar zo te lezen heb je dat zeker ;-)!

    veel liefs!

  2. Nou mooi dat je het leuk vond! En de volgende keer toch meer die OV-chipkaart op een handigere plek stoppen… Hahahaha! Xxx

  3. hey milou, ik wilde graag iets soortgelijks doen voor de verjaardag van mijn beste vriendin. weet jij misschien hoe en waar carmen dit geregeld heeft? ik heb al gegoogled maar ik kon niets vinden dus ik moest denken aan dit artikel en ik vroeg me af of jij me verder kunt helpen?
    alvast bedankt!

    1. Hoi Willemijn! Ik denk dat ik je inderdaad wel een beetje kan helpen. De workshops die MAC geeft heten Mac Technique Workshops, deze vinden op vaste data plaats, sowieso in de PRO-store in Amsterdam, maar misschien ook wel bij counters, dat weet ik niet zeker. Deze data worden dus door MAC zelf gekozen, maar deze zijn lastig te vinden. Het handigste is denk ik om naar een counter/winkel van MAC te gaan en daar eens te vragen of er binnenkort een workshop is. Ik hoop dat je hier iets mee kan!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.