IT’S MY BIRTHDAY

scan0009

Misschien is het voor jou wél een hele gewone dinsdag vandaag. Voor mij ook wel een beetje, eigenlijk. Ik stond vanochtend vroeg op, ging naar school, maakte een so en hield een presentatie. Maar daarnaast vier ik vandaag m’n zestiende verjaardag!

Zestien, het klonk altijd als een hele leeftijd. Als je die bereikt had, was je toch wel echt behoorlijk oud, wijs en volwassen. Inmiddels weet ik beter. Er is geen enkel verschil met gisteren, toen ik nog mijn vijftienjarige zelf was. Ik ben niet opeens die laatste vijf centimeter gegroeid. Wel ben ik dichter bij de 30 dan bij mijn geboorte (dankjewel voor de attentie, Babs), wat ik een behoorlijk absurde gedachte vond, die ik maar snel heb verworpen. Ik zit midden in de periode waarin ik leuke, grappige, spontane en domme dingen kan doen, en ik geniet ervan.

Op mijn verjaardag zelf is er geen feestje, want ik moet gewoon naar school en heb daarna toneel. ’s Avonds ga ik uit eten met familie en vriendinnen, zo wordt het toch wel een echte verjaardag! Na de testweek ga ik het nog vieren met vrienden en familie. Want ‘je wordt maar één keer zestien!’ ‘Je wordt ook maar één keer vijftien, zeventien en vierenvijftig,’ denk ik dan altijd, maar hé: een feestje is altijd leuk!

5 gedachten over “IT’S MY BIRTHDAY”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.