TALKIN’ ‘BOUT: RED LIPS

Red lips collage

Ik weet niet precies waarom ik vandaag bij uitstek een geschikte dag vond om felrode lipstick te dragen. Ik draag het namelijk bijna nooit. Ik ben niet vies van een kleurtje op mijn lippen hoor. Lief roze, koraal, perzik en zelfs neon roze draag ik regelmatig. Maar rood is toch anders.

Deze dag was alles behalve ‘anders’. Geen speciale gebeurtenissen, sterker nog: ik had een ‘thuisdag’, die ik zou opvullen met leerwerk, opruimen en verder gewoon maar wat aanlummelen. Misschien was dat de reden: die rode lippen zouden deze dag nog enigszins speciaal maken. Met uiterste precisie bracht ik het aan. Ik deed er denk ik een kwartier over. Nooit gedacht dat dat zo moeilijk was. (Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik gewoon extreem nauwkeurig ben, op het irritante af. Ja, dat is het. Ik ken mezelf.) Dus, vijftien minuten later zat ik vers gestift aan mijn bureau, klaar om de dag te beginnen. En toen kwam mama binnen.

‘Hoi, daar zijn we wee – hoo!’ Dat was ongeveer de reactie. ‘Maar wel mooi, hoor!’ voegde ze er snel aan toe. Ik vertelde dat het een experiment was. Vandaag was ik toch de hele dag thuis, dus waarom niet? Om een heleboel redenen, weet ik inmiddels.

Ten eerste de voor de hand liggende: je moet gewoon erg uitkijken. Met eten, met kussen, met witte kleren (ook al zo’n wijze beslissing, om naast rode lipstick te dragen, een wit t-shirt aan te trekken. Tot nu toe is het echter wel goed gegaan. *geeft zichzelf een schouderklopje*). Continu was ik dus aan het checken of de boel nog goed zat. Soms terecht: dan zat er lipstick op mijn tanden, op mijn bovenlip of zat er alleen nog een uiterst charmant rood randje om mijn mond. Maar negen van de tien keer was het niet nodig en zat alles nog keurig op zijn plek. Dan had ik alleen maar het gevóél dat er iets mis was.

Zoals bij de Kruidvat, waar ik eventjes heen was gefietst om snel iets te halen – mijn uitstapje van vandaag. Ik stond bij de kassa en had écht het idee dat het meisje achter de kassa me vreemd aan stond te kijken. Ik als een malle naar huis fietsen, daar meteen in de spiegel kijken… Niets aan de hand. Natuurlijk niet.

Conclusie van dit experiment: rode lippen brengen een hoop met zich mee.  Maar toch zal ik ze wel vaker dragen. Ik vind het er namelijk wel heel tof uitzien.

3 gedachten over “TALKIN’ ‘BOUT: RED LIPS”

  1. Ik heb ook vaak rode lipstick op, maar eigenlijk wel alleen met uitgaan, in het dagelijks leven durf ik het nog niet aan :p

    1. Gisteren was wel ‘mijn dagelijks leven’ te noemen, maar ik ben bijna de hele dag binnen geweest, dus dat telt ook niet echt denk ik, haha.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.