#220 SUNSET/STORM

IMG_6471

Het was zondagmiddag, iets na tweeën. Twee koffers, een dekbed, een slaapzak en twee paar regenlaarzen werden in de kofferbak van de auto geduwd. Twee enthousiaste kinders op de achterbank, twee ouders voorin. Lange, rechte wegen. Een hoop windmolens, een hoop schapen. Bij de derde koe links. Na een jaar keerden Merel en ik terug naar Friesland.

We waren vroeg, maar dat was ook de bedoeling. Onder het genot van een muziekje pakten we onze spullen uit. Ik legde alles op nette stapeltjes in de kast, nog niet wetend dat ik die avond al, tijdens mijn zoektocht naar ‘die ene grijze trui’, alles overhoop zou gaan gooien.

(‘Die ene grijze trui’ die ik thuis in de kast had laten liggen, overigens. Duurde wel even voor ik daar achter kwam.)

Na een klein uurtje was de bende van ellende compleet. Dat wil zeggen: de meisjes met wie ik vorig jaar boot & bed heb gedeeld. (Nee, oké, boot & kamer. Maar dat klinkt minder leuk.) We wachtten in spanning af wie onze vijfde roomie zou zijn en vulden de tijd met ‘wat als’-scenario’s. Het juiste zat er niet tussen. (‘Wat als onze nieuwe kamergenoot een enorme lieverd blijkt te zijn?’) De vier meiden van kamer vier werden de vijf meiden van kamer twee.

In een jaar kan veel gebeuren, dus we hadden elkaar een hele hoop te vertellen. Het gesprek begon op de kamer, zette zich voort tijdens het eten en op de boot, toen we ’s avonds nog even het water op gingen. We ontmoetten onze instructeur voor de week, en ook hij leek heel relaxed. Wisten wij veel.

(Grapje.)

Er waaide een behoorlijke wind. Voor ons scheen de zon, achter ons pakten dikke onweerswolken zich samen. Eenmaal terug aan wal was de lucht donkergrijs. Terwijl we proostten op een mooie zeilweek brak de hemel open.

Ik voelde me heel snel weer thuis. Daar waar het ruikt naar zelfgemaakte soep en natte zeilpakken. Waar het geluid van rammelend bestek de eetzaal vult wanneer er op de tafels geslagen wordt, op het ritme van de luidkeels gezongen liedjes. Ergens in Fries weiland, waar alles altijd is zoals het was.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.