#123 TWO MINUTES

IMG_1459

 

Amsterdam maakte zich klaar vandaag. Dranghekken werden neergezet, fietsen werden zonder pardon verwijderd, er waren ongeveer evenveel agenten als toeristen op de Dam. Er werd geoefend met het leggen van de kransen en het hijsen van de vlaggen, de videoschermen werden getest. (En dat was maar goed ook, zoals je ziet.) Ik kon me niet voorstellen dat het op die plek twee minuten stil zou kunnen zijn. Toch gebeurde het, en niet alleen daar. Vrijwel heel Nederland zweeg nadat de klokken om acht uur hadden geslagen. Alleen de duiven waren niet ingelicht.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.