#186 IF ALL ELSE FAILS

DSC00131

Ik probeer elke dag een mooie, interessante of op z’n minst verassende foto te maken. Het liefst één waar een verhaal bijhoort, of waar een mogelijkheid is om het te verzinnen. Er zijn dagen waarop ik op het punt sta naar bed te gaan, en dan besef dat ik nog geen foto heb gemaakt. Vervolgens zijn er een paar scenario’s.

1. Ik ga alsnog op zoek naar een foto. Dit resulteert meestal in een lekkere puinzooi op mijn kamer, die ik op dit soort momenten gebruik als fotostudio. Het komt erop neer dat ik telkens dingen verplaats omdat ik ze wel of juist niet in beeld wil hebben. Het duurt dan nog wel even voordat ik het goed vind. Bovendien vergeet ik vaak de tijd en zo ik lig steevast een uur later in bed dan gepland.

2. Ik ga toch naar bed en maak daar een foto. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

IMG_6147

IMG_5435

IMG_5203

3. Het laatste scenario, if all else fails: ik bekijk de foto’s die op mijn camera of telefoon staan. Dan kom ik bijvoorbeeld de fantasieloze foto van de zonsondergang tegen, die ik vandaag maakte. En dan neem ik daar genoegen mee, want ik ben moe en een foto is een foto. Wanneer ik een paar dagen later door het mapje ‘Project 365’ scroll, denk ik daar iets anders over. Maar dan is het al te laat. Ik kan ervan balen, maar aan de andere kant: wat is één foto op de 365? Bovendien is er elke dag weer een nieuwe kans op iets waar ik wel tevreden mee ben.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.