#120 LOST BETWEEN LETTERS

IMG_1385

 

Ik lees veel minder boeken dan ik vroeger deed. Nog steeds hou ik van lezen en vaak genoeg zie ik boeken voorbij komen waarnaar ik heel nieuwsgierig ben, maar van lezen komt het niet. Ik schrijf het toe aan het feit dat ik voor school al een hele hoop uren boven de boeken hang, en daarna gewoon behoefte heb aan iets… totaal anders. Denk RTL Boulevard, Awkward, de Linda. Een uurtje fotograferen, tekenen of losgaan op de piano.

Daarnaast denk ik dat er nog een tweede reden is. Voordat ik op vakantie ga, sla ik namelijk wél altijd een stapeltje boeken in. Onder het mom ‘dan heb ik er tijd voor’. Zittend in een vliegtuig, liggend op een strandbedje en ’s avonds op een hotelbed: perfecte momenten om een boek te lezen. Maar, zo bedacht ik me later, die momenten hebben nog iets gemeen: de afwezigheid van één ding. Eén ding dat er thuis voor zorgt dat ik afgeleid word van het lezen van een boek: internet. Dat is er niet op het strand of in het vliegtuig. (Oké, in hotels wel. Maar daar is het soms zo langzaam dat het eigenlijk niet telt.)

Wanneer ik thuis ben en wel een snelle verbinding tot mijn beschikking heb, verkies ik een serie, blog of de social media boven een boek. En dat is eigenlijk wel jammer. Want het is zo heerlijk om even een andere wereld te stappen, te merken dat je sympathie krijgt voor de personages (of juist helemaal niet) en helemaal op te gaan in de gebeurtenissen. Dat zou ik vaker moeten doen, ongeacht de tijd en de sterkte van het wifisignaal.

Mocht het hier dus stil worden, is de kans groot dat ik mezelf heb verloren in een verhaal.

Een gedachte over “#120 LOST BETWEEN LETTERS”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.