DIARY OF A FIRST-GRADER

IMG_9936

Gisteravond vond ik iets leuks. Zoals altijd wanneer dit gebeurt, had ik er eigenlijk geen tijd voor. Of laat ik het zo zeggen: wanneer ik saaie, belangrijke dingen moet doen, ga ik op zoek naar wat afleiding. En dan vind je dus van alles. Dit maal was het een doos met verschillende boekjes: kleine foto-albums, de dummy die ik twee jaar bijhield voor het vak Cultuur en verschillende dagboeken. Met daarin behoorlijk variërende teksten.

‘ 20 september 2005. Lief dagboek. Vandaag was ik naar de dierentuin geweest.’

Maar ook:

’20 september 2008. Lief dagboek. Ik moet echt even wat dingen op een rijtje krijgen.’

Aldus een elfjarige.

Naast deze bundels van mijn dramatische levensverhalen, vond ik ook nog iets anders. Iets wat ik graag met jullie wil delen: mijn agenda uit de brugklas.

Op mijn allereerste dag op de middelbare kreeg ik een agenda. Niet van mijn ouders, maar van school. Deze agenda had een overzichtelijke, witte binnenkant, waardoor de focus zou liggen op datgene waar het om ging: het huiswerk. Hoe anders is dat bij de hysterische agenda’s die je in de winkel kan kopen. Toch wilde ik wél zo’n agenda. Een hele hippe, met kleurtjes, plaatjes, en frutsels. En bovenal één die geen enkele andere brugklasser had. Maar aangezien dat dus niet de bedoeling was, besloot ik mijn creativiteit te gebruiken om mijn agenda toch een beetje uniek te maken. Hoe ik dat deed, zal ik je laten zien.

IMG_9938

Kijk, hier begint de hysterie al. Stickers, foto’s, stiften en pennen: alles werd uit de kast getrokken. Net nieuwe vriendinnen werden geacht om op één van deze pagina’s een lieve boodschap achter te laten.

IMG_9941

Wanneer we aankomen bij de wekelijkse overzichtspagina’s, zien we twee dingen. 1. Ik was heel ijverig in het noteren van huiswerk. 2. In de brugklas had ik behoorlijk veel tijd. Zoveel tijd, dat ik elke week de bladzijdes van mijn agenda kon versieren met een nieuw thema. Hierboven is het thema ‘Lente’

IMG_9942

Thema ‘Herfst’.

IMG_9946

Thema ‘We doen een project in Eindhoven en raken daar totaal de weg kwijt’

IMG_9953

Thema ‘Oud en Nieuw’

IMG_9955

Tekeningetjes van twee inside-jokes die in mijn brugklas gemaakt werden. Ik weet alleen niet meer waarom het zo grappig was.

IMG_9966

‘Zet dit met koeienletters in je agenda!’ zei je mentor wel eens. En dan deed je dat.

IMG_9963

En als klapper op de vuurpijl: een spiegeltje achterin. Dat had ik in de Fancy gelezen, en dat leek me superhandig.

IMG_9964

Ik heb mijn agenda dat jaar in ieder geval erg intensief gebruikt. Dat kan ik nu bepaald niet meer zeggen.

Een gedachte over “DIARY OF A FIRST-GRADER”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.