#16 BLOB

IMG_1883

 

Na een gezellig avondje uiteten wist ik gewoon dat wanneer ik thuis zou komen, ik niet veel meer zou gaan doen. Het was dus van belang een foto te maken, voordat ik op de bank in zou kakken (wat as we speak gebeurd is, trouwens). In de stad zijn gelukkig genoeg interessante dingen te zien – vandaag werd geen bloemendag. Op de foto zie je een combinatie van het Philipsgebouw en de Blob. Bij dat laatste zal ik even een korte uitleg geven, voor iedereen die niet uit Eindhoven en omstreken komt. De Blob is een vrij nieuw, modern gebouw, gemaakt van glazen en witte kunststof driehoeken. De vorm is… lastig te omschrijven. Een in elkaar gezakte pudding, kipfilet, slak zonder huisje. Soms deukt hij in, op een andere plek dijt hij weer uit. Door deze omschrijving klinkt het misschien als een heel lelijk gebouw. Of dat zo is… laat ik maar in het midden. Oordeel zelf, zou ik zeggen, Google is your friend. Al weet ik niet of je het makkelijk zal vinden – heet dat gebouw eigenlijk wel écht zo? In de volksmond in ieder geval wel – vraag een willekeurige Eindhovenaar naar ‘De Blob’ en hij wijst je zo de weg. Behalve als je mij aanspreekt natuurlijk. Ik ben allang blij als ik zelf weet waar ik ben.

Een gedachte over “#16 BLOB”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.