#163 ONE DAY

IMG_6065

Soms doe ik zo veel verschillende dingen op één dag, dat ik eraan begin te twijfelen of het er toch niet meer waren. Vandaag was er zo een. Het begon op school, zoals zoveel andere dagen. Na vijf lessen vertrok ik richting een basisschool om een les filosofie te geven. Ik gaf uitleg en we hielden een discussie. ‘Weet iemand de regels van een discussie nog?’ vroeg ik. De vorige les was al een paar weken geleden, dus ik verwachtte er niet al te veel van. ‘Ja, juf, ik!’ riep toch één meisje. ‘Ik heb ze opgeschreven!’

Ik weet niet precies waarom, maar toen smolt ik wel een beetje.

De les sloot ik af met bingo – ik vond dat ik dat prima kon verantwoorden, met geluk als thema. Vervolgens stapte ik bij Nazeli achterop de scooter en had ik een hele leuke middag, op het terrasje van Bagel & Juice. We praatten over… over wat niet, eigenlijk? Ik zal het hier niet allemaal gaan herhalen, don’t worry. Voor herhaling vatbaar was het wel.

’s Avonds had ik dansles en vervolgens keek ik nog even naar de wedstrijd waar wij Nederlanders de komende tien jaar nog aan herinnerd gaan worden. Zo’n wedstrijd waaraan je terugdenkt en je nog precies weet waar je was: in de stad bij een groot scherm, met een hoop vrienden voor de televisie. Of thuis. Ik was gewoon thuis. En dat was helemaal prima. Want ik kon zappen tussen voetbal op de ene zender, en – als die mannen alleen maar een beetje aan het hobbelen of huilen waren – Bridget Jones op de andere.

3 gedachten over “#163 ONE DAY”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.