#366 THE END

IMG_7328

Eénendertig december 2011, Curaçao. Ik en mijn familie stonden op de Pondjesbrug en bespraken onze goede voornemens voor het komende jaar. ‘Ik ga meedoen aan een project,’ zei ik. ‘ik ga elke dag een foto maken, een jaar lang.’ Ik begon heel enthousiast, maakte mijn foto’s en ontdekte de wereld van fotografie. Maar het was niet altijd makkelijk. Natuurlijk waren daar de saaie, grijze schooldagen waarop ik nul inspiratie had. ‘Wie weet er een foto voor vandaag?’ klonk het dan door huis, waarna ik uit vele kanten suggesties kreeg. Niet iedereen snapte het, overigens. ‘Krijg je daar extra punten voor ofzo?’ was een veelgehoorde reactie, of gewoonweg ‘Waarom zou je dat doen?’ Van veel mensen kreeg ik echter hele positieve reacties en hulp, als model, creatief brein of spellingsfoutenverbeteraar. Ik leerde steeds meer, ging op een andere manier naar dingen kijken. Opeens zag ik bijna overal wel een foto in en ik kreeg steeds meer plezier in het fotograferen en schrijven voor mijn blog. En zo belandde ik aan bij het einde. Het einde van dit project.  (Niet het einde van de wereld, gelukkig.) Het einde van 2012. Ik sloot het jaar af zoals het begon: onder de sterrenhemel op de Pondjesbrug. Achtentwintig graden en een briesje, de stad gevuld met knallen en de lucht gevuld met vuurwerk.

17 gedachten over “#366 THE END”

 1. Lieve lieve lieve Milou, ik vind dat je het super hebt gedaan en dat er uiteindelijk prachtige foto’s zijn ontstaan. Ik heb je liefdevol geholpen met een paar keer met mijn gekke hoofd op je foto’s te staan, en hier hadden wij allebei heel veel plezier bij (toch?). Je bent enorm gegroeid en je hebt het super gedaan schat! Ik ben heeeeel trots op je! En hopelijk maak je nog eens zoiets zodat we wee allemaal lekker mee kunnen lezen.
  Nou, heeeeel veel kusjes uit het o zo koude Nederland.
  Xxx Carmen

  1. Dankjewel voor je lieve reactie mup! Heel erg bedankt dat je er voor me was dit jaar, en niet alleen met dit project! We gaan er weer een super jaar van maken! (en ik ga zeker door met bloggen, dus stay tuned allemaal :))

 2. Hallo Milou, een heel gelukkig nieuwjaar gewenst en ontzettend bedankt voor een jaar lang mooie en leuke foto’s. Maar vooral ook de leuke verhalen die je erbij schreef, een natuurtalent. Vaak hilarisch en herkenbaar. Een column in een of ander blad schrijven zien we jou nog wel eens doen in de toekomst. Of een boek. Leuk ook dat je Iris hebt geportretteerd, daar zijn we heel trots op. We kunnen ons voorstellen dat de druk om elke dag maar weer een foto te maken je af en toe deed afvragen waar je aan begonnen was, maar we zijn blij dat je het hebt volgehouden. Geniet nog lekker van jullie vakantie en de groetjes aan je vader, moeder en broer. En natuurlijk ook de beste wensen. Bedankt! Groetjes van Noor, Vincent, Iris en Teun

  1. Dankjulliewel familie Brouns voor een jaar lang reageren op mijn foto’s, het wordt zeer gewaardeerd :). Jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

 3. Beste Milou
  Dank dat je ons mee liet ervaren! We hebben er van genoten!! Je talent om mensen te raken met beeld en tekst is groot!

  Voor jou en de familie een gezond en goed 2013
  Liefs van Monique en Fer

  1. Dankjulliewel Monique en Fer! Een gelukkig nieuwjaar gewenst.
   (Elke keer als ik door de IKEA loop moet ik weer aan jullie verhaal denken en daarmee aan de leuke tijd in Hong Kong. :))

 4. Hey Milou, bedankt voor een jaar vol mooie foto’s en verhalen. Om de paar dagen ging ik nieuwsgierig naar je site om te kijken wat je geplaatst had. Het was altijd een verrassing! .Ik hoop dat je er mee door gaat!

  Liefs, Jolanda

  1. Hee Jolanda! Had niet in de gaten dat je zo fanatiek aan het meelezen was, maar heel leuk! En ik ga zeker door met bloggen… Ik weet alleen nog niet helemaal in welke vorm. ;) Liefs, Milou

 5. lieve milou bedankt voor al je mooie foto’s en je leuke verhalen erbij.Ik heb ervan genoten vond het erg leuk om je belevenissen te volgen. in t fotograferen ben je duidelijk gegroeid. Heb je dit jaar weer een leuk project in petto?

  1. Hee Tante Fien,
   Bedankt voor de reacties door het jaar heen en bedankt voor de complimenten. Ik ga door met bloggen, ik denk dat er dit weekend weer wat dingen online komen!

 6. Lieve Milou, dankjewel voor een jaar lang mee mogen genieten van jouw prachtige en vaak ook bijzondere foto’s en verhalen die ons vaak lieten glimlachen, echt Milou zeiden we dan. We hopen dat je met bloggen en fotograferen doorgaat, wat een talent heb jij! Kus, Inge en Terah

 7. Lieverd! Wat ben ik trots op je! Hoe jij al die tijd elke dag weer zo creatief was met nieuwe ideeën. Ik las je blog dan ook altijd met veel plezier! Bedankt! Bedankt lieverd voor die mooie foto’s en.verhalen telkens weer! Wat ben je en topper! Jij hebt een froot talent schat waar je echt mee door moet gaan, en daar helpen ik en vele andere je dan ook graag aan mee! Nogmaals ik ben trots op je! Tot snel lieverd in dit koude kikkerlandje!
  Dikke kus

 8. Knap dat je het hebt volgehouden hoor, en met resultaat, je hebt echt mooie foto’s gemaakt :) Ik blijf je blog zeker volgen!

  1. Dat vind ik echt tof om te horen! Ook dat je me hebt gevolgd steeds, terwijl ik je persoonlijk niet ken. Hihi, het blijft een beetje raar. Maar wel heel leuk!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.