#208 ALL THAT GLITTERS AIN’T GOLD

DSC00411

Java was uitgestorven toen we vertrokken. De wegen waren besneeuwd met wit papier. ‘Firecrackers’, sprak de bestuurder van het busje, ‘vanwege het einde van de ramadan.’ Die mensen moeten wel de hele nacht fire hebben staan cracken, bedacht ik me, of gewoon dozen vol papiersnippers hebben opgeblazen: op sommige plaatsen was de straat nauwelijks nog te zien. De uitdrukking ‘geen kip op de weg’ was wel en niet toepasselijk: vrijwel niemand te bekennen, afgezien van een paar kippen. In Dubai wachtte ons een groot contrast. Wolkenkrabbers in plaats van huisjes. Geen rijstvelden, maar watervallen, fonteinen en aquaria. Geen scooters maar ferrari’s, niet vasten maar eten. Geen regenwoud maar felgroene grasvelden, midden in de woestijn.

Djokjazilver maakte plaats voor klatergoud.

Een gedachte over “#208 ALL THAT GLITTERS AIN’T GOLD”

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.