#55 AND ACTION

Schermafbeelding 2014-02-24 om 20.31.23

Maandagmorgen, tien over half acht, op het schoolterrein. Recht voor de hoofdingang staat een statief, met daarop een camera en erachter twee meisjes. Langzaam stromen de fietsers binnen. Niet iedereen merkt het, maar de camera draait. Slaperige hoofdjes draaien af en toe verbaasd om, een enkele enthousiaste brugklasser springt eens voor de lens.

Eens per jaar organiseert mijn school een concert in de Effenaar, een poppodium in Eindhoven. De hele grote zaal wordt afgehuurd, er is licht, geluid, presentatoren, audities en… Een film! Hiermee gaat het concert geopend worden, terwijl er ondertussen een band live het openingsnummer speelt. Nou is het zo dat mij gevraagd werd om te filmen. En nou is het zo, dat wij hier een hele dag vrij voor kregen. (Gevalletje ‘alle charmes in de strijd’.) Vandaag was die dag.

Met onze crew gingen we de school door om van alles te filmen. Van volstromende pauzeplekken tot lege klaslokalen en van op het bord schrijvende docenten tot hardwerkende leerlingen. (Sommigen werkten hard. Sommigen deden even alsof voor de opnames. Bedankt voor de medewerking.) We stuitten op een paar probleempjes, zoals daar zijn een snel naderend bestelbusje terwijl we aan het filmen waren (‘Ho, ho, ho! Ziet die vent ons wel?’) of het filmen van wegfietsende mensen (‘Nee, jullie gingen te snel, kom maar weer terug!’)

We namen ook op in de muziekstudio die we de hele dag tot onze beschikking hadden. De ramen waren afgeplakt met vuilniszakken, tassen, muziekinstrumenten, toiletspullen en kleding all over the place – we maakten er een behoorlijke puinhoop van. Maar we maakten ook veel mooie beelden en daar ging het uiteindelijk om. Presentatoren en bandleden liepen in en uit om hun scènes te draaien. Jeetje, was ik even blij dat we een goede planning gemaakt hadden.

We hadden behoorlijk wat bekijks, wat ik niet gek vond. Ik bedoel, hoe vaak staat er nou een statief op hoge poten in de aula? Precies. Er waren veel nieuwsgierigen die kwamen vragen waar we nou eigenlijk mee bezig waren. Ik heb inmiddels een kleine teaser gemaakt, die ik hier snel zal plaatsen. Zo krijg je een beetje een indruk. Maar als je het uiteindelijk filmpje wil zien, zal je naar het concert moeten komen!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.