GLOW 2013

IMG_4089Ik kan me voorstellen dat je niet zo goed kan inschatten wat dit is hierboven, waar het is, en hoe groot. Mensen uit Eindhoven e.o. weten misschien wel dat deze vliegende vissen onderdeel zijn van Glow. Voor de niet-Brabanders: deze vliegende vissen zijn onderdeel van Glow. Weet je nog steeds niet veel, natuurlijk – laat het me uitleggen. Glow is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Eindhoven, ook wel ‘de lichtstad’. En dat is waar het allemaal om draait bij Glow: licht. Op een heleboel verschillende manieren worden er dingen met licht gedaan, in de vorm van kunstwerken, vaak met een technisch(e universiteit) tintje. Door de hele stad zijn deze kunstwerken te vinden. Wanneer het donker begint te worden volg je gewoon de stroom van mensen, et voilà: je komt langs alle highlights van Glow.

Oh en nog even over die vissen, trouwens: zo’n 6 meter lang, 10 meter hoog in de lucht, veranderend van kleur en wapperend in de wind. Ik werd er spontaan een beetje zen van.
IMG_4072

Nou heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Ik koos er bewust voor om mijn camera niet mee te nemen, want zwaar, en dan ben ik de hele avond alleen maar bezig met mooie foto’s maken. Op zich leuk, maar niet erg gezellig voor mijn lieve mede-Glower. En daarnaast is het ook heel fijn om gewoon te kijken,  te genieten… En verder even niets.

(En eigenlijk moet je ook een statief hebben, wil dan een echt fatsoenlijke foto maken. Maar dan loop je al helemaal te zeulen, en daarnaast ook alle mensen om je heen behoorlijk te irriteren. Of tenminste, zo zou ik dat ervaren dan, denk ik: alsof ik continu heel erg in de weg zou staan.)

IMG_4078

Nou kon ik het natuurlijk niet laten om toch een paar foto’s te maken met m’n telefoon. Dit zorgde voor een extra uitdaging bij het maken van bovenstaande foto. Deze lichtboom wilde ik graag onscherp vastleggen, dat effect leek me wel mooi. Maar mijn telefoon is natuurlijk ingesteld op een normale gebruiker, die zijn foto’s graag scherp wil hebben. Dus dan duurt het eventjes.

 

IMG_4082

Hierboven zie je het Beursgebouw in Eindhoven. Naar mijn mening zo’n beetje het meest fantasieloze gebouw van de stad. Na een Glow-upgrade kon ik dat toch niet meer zeggen. Letters, woorden en vormen bewogen over de muren, afkomstig uit een grote projector aan de overkant van de straat. Soms viel de projectie even weg en werd dat logge, grijze gebouw weer zichtbaar. Dan zag je pas echt goed hoeveel die projectie voor het gebouw doet. Het maakt de stad een klein beetje mooier, stralender – ik pleit voor een permanente Glow over Eindhoven.

2 gedachten over “GLOW 2013”

  1. Ik heb hier al veel over gehoord en zou het graag met eigen ogen bewonderen, ziet er zo tof uit! Eindhoven ligt niet om de hoek voor mij dus hopelijk heb ik er tijd voor :)

    1. Echt de moeite waard als je het mij vraagt! Het is alleen niet zo lang gaande in Eindhoven, dus daar moet je even rekening mee houden mocht je gaan. Anders ben je er eindelijk en is het weg, zou wel zuur zijn haha.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.